Menu
Kosár

Blog

23 márc. Mit jelent? Ökocímkék, tanusítványok, jelölések
0 3577
Mit jelent? Ökocímkék, tanusítványok, jelölések. Ismerjük meg a legfontosabbakat, leggyakoribbakat!A faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik.A terméket nem tesztelte állatokon se maga a cég, se a bedolgozó laborok vagy a beszállítók.Egészséges, ezen felül a fenntartható gazdálkodást támoga..
10 márc. Környezettudatos babaápolás MRant szerint
0 672
 Az első és legfontosabb talán tisztáznunk, hogy életformánk átalakításához elsősorban a gondolkodásmódunk megváltoztatására van szükség.Nem igaz?Persze nem várhatjuk senkitől, hogy fejetetejére állítsa az életét, éppen az a cél, hogy jelentős lemondások nélkül, apránként érjünk el tartós változást ..
10 márc. Lebomló és komposztálható műanyagok?
0 1483
Lebomló és komposztálható műanyagok? Greenwashing vagy valódi megoldás a műanyag okozta szennyezésre? Otthoni komposztálás vagy ipari komposztáló? Biológiailag lebomló? Az alábbi cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk fejtegetni, élen a bio-műanyagokkal, a PLA-val. Modern társadalmunk egyik legnagyobb..
10 márc. Hajmosás világos rozsliszttel
0 817
Hajmosás világos rozsliszttel:Hogy mi? Gondoljátok sokan, pedig jól olvastátok és még csak hosszú és bonyolult sem less a folyamat, viszont erősen ajánlott kipróbálni!Nincs más dolgunk, mint egy tenyérnyi vagy 1-2 evőkanálnyi világos rozslisztet langyos vízzel sampon állagúra keverni, majd 15 percet..
10 márc. Intimkehely: tapasztalatok és tanácsok
0 605
Ebben az írásban személyes tapasztalataimat, tanácsaimat osztom meg veletek.Már több éve kelyhezek, de ennél sokkal régebb óta tájékozódom róla.Az első kelyhem egy organi cup volt, de sajnos a szára kényelmetlennek bizonyult, levágni meg nem mertem. Ezért is váltottam drogériás kehelyre, hát ezt csa..
10 márc. Környezetbarát takarítás
0 475
Sokunk mumusa, a szükséges rossz: a takarítás. Biztosan nektek is ismerősek, azok a tipikus szagok, amiket egykor én is a tisztaság illataként ismertem… Bolti vegyszerek, erős hatással, talán túl erőssel is. Mindenre van több variáció – jó kis marketing, mi? – felmosáshoz, wc, konyha, higiénikus fel..
10 márc. A nagy karácsonyfa kérdés
0 479
Mielőtt nagyon belemerülnék a fejtegetésbe, az alábbi lehetőségeket szedtem össze:Műfenyő vételVágott fa vásárlásaDIY és alternatív karácsonyfákFöldlabdás faFa bérlésEbben a cikkben most szeretnék eltekinteni az anyagi vonzatától az alternatíváknak. Bizonyára mindeki tudja mi fér bele neki, mi éri m..
10 márc. Hogyan ne termelj szemetet illóolajjal?
0 408
Ha teheted mindig váltsd vissza a kiürült tégelyeket, sok helyen még kedvezményt is adnak érte!Biztos sokan használjátok az illóolajokat DIY - csináld magad receptekhez kozmetikumokban, takarítószerekben, diffúzorhoz, esetleg főzéshez. Ez mind nagyon szuper, természetes, csak éppen nekem nem fért be..
10 márc. Idén legyen zöld a Fekete péntek
0 378
,,A Fekete Péntek vagy Black Friday kifejezést több kontextusban használták. Elsőként egy 1869-es pénzügyi válságot jellemezték vele az Egyesült Államokban." forrásA Black Friday ma már vásárlásra ösztönző marketing fogás, melyre a fogyasztói társadalom nagyon is vevő.Na de mit is jelent a Zöld Pént..
10 márc. Utam a Zero-waste életmód felé és tapasztalataim – Zsigri Zsuzsanna
0 638
Annak idején, amikor még gyerek voltam, belénk nevelték mind otthon, mind az iskolákban a környezetvédelmi normákat: „Kapcsold le a villanyt!, Ne folyasd feleslegesen a vizet!, „Ne szemetelj, a szemétnek a kukában a helye”. Évekig nyugodt voltam, hogy mennyit teszek a bolygóért, hiszen a szemetet a ..
10 márc. Az én zero-waste, környezetbarát háztartásom
0 219
Az én háztartásomban 2 fiatal felnőtt és egy kicsi kutya él.1 évvel ezelőtt, mikor úgy döntöttem belevágok a környezettudatosabb életbe, nem csak az lebegett a szemem előtt, hogy megóvjam a bolygót, de az is, hogy magunknak is jót tegyek vele. Hiszen annyi rosszat hallani: "túl sok tartósítószert fo..
10 márc. A nevelésről.
0 257
Hogyan neveljük környezettudatosságra gyermekeinket? Biztos mindenki emlékszik, hogy anyukája magassarkújában próbált tipegni, vagy milyen jó is volt apát játszani. Nem véletlen volt, ez a tanulási folyamat része. A gyerekek utánozzák, megjegyzik, tanulmányozzák, amit másoktól látnak. Ezért is fonto..
Tételek: 1 - 12 / 15 (2 oldal)
Mint minden weboldal, mi is használunk cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "OK" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookiek-ról Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.