Környezetbarát Életmód

woman-with-white-towel-on-head-3764007

A szappan, avagy a tusfürdő riválisa

Akár heti 2-3 alkalommal is elég lehet zuhanyoznunk? Egyesek szerint igen, mások szerint nem. Természetesen ez rengeteg dologtól függhet, ne feledjük, hogy mindannyian egyediek vagyunk, így nincs tökéletes “sablon” megoldás. Ami azonban a legtöbb emberre igaz, hogy tusfürdő nélkül nincs zuhanyzás.
Mi már tudjuk, hogy a műanyag mennyire kár és szennyező lehet… Én gyakran kaptam magam azon, hogy zuhanyzás közben a lefolyóba iramló habokat bámultam és azon járt az eszem, ez mennyire lehet káros az élővilágnak, és nekem. Amikor pedig már üres volt a doboz és nem tudtuk tovább használni a kukáé lett.

Jó érzés tisztában lenni vele végre, hogy mit is jelent 1 tusfürdő, 1 sampon, 1 balzsam, 1 testápoló – és még sorolhatnám – műanyagban. Az egyik legkönnyebben lecserélhető, leváltható dolog a háztartásban az pontosan ezek. Mindegyikre van csomagolás mentes, zero-waste alternatíva. Tusfürdő és sampon helyett nyugodtan válasszunk szappant papír csomagolásban. Érdemes kísérletezni kinek mi válik be. Én mindenképpen természetes szappant ajánlanék, ami vegán, natúr és még magyar is!

Meg is találtam a megefelelő alternatívát, az ArtNatura szappanok között, férfiaknak, knek, hajmosásra és így tovább. Persze a bátrabbak kísérletezhetnek más megoldásokkal is, mint például a világos rozslisztes hajmosás, vagy az esővízes. Sőt, akár a szappant is elhagyhatjuk fürdésnél, ha már ott tartunk az életmódváltásban és elegendőnek véljük csak alkalmanként használni.

Tudom, vannak kivételes esetek, így ez a rövid szöveg sem iránymutatás szeretne lenni, csupán ismeretterjesztés a rendelkezésre álló tanulmányozható opciókról.
Kívánok mindenkinek kellemes tisztálkodást, a számára megfelelő környezetbarát megoldásokkal.

 

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes szállítás

15.000 Ft feletti vásárlás esetében a házhoz szállítás ingyenes! 8000 Ft felett pedig csomagautómatába.
Egyedül nem jön ki az összeg? Szólj a barátaidnak, és rendeljetek együtt, így a szállítás okozta környezeti terhelést is csökkenthetitek! 

Bejelentkezés

Regisztráció