Környezetbarát Életmód

Mosható betét

Használj moshatóbetétet a magad és környezeted egészségéért! Kényelmes viselet azokon a napokon is, használható intimkehely kíséretében is.
Testtel érintkező fele a bébiplüss anyagó 1 színű oldal. Csere esetére érdemes egy belül vízhatlan kis tasakot tartani magunknál, hogy a használt, összepatentolt betétet legyen hova tenni, erre a célra jó lehet például ez a tasak.

Nézd meg a videót.

Magyar kézműves termék!

2 790 Ft2 990 Ft

Kiürítés

Szállítási idő 2-5 munkanap

Anyagösszetétele: Bébiplüss, frottír (erősségnek megfelelő rétegben), pul, jersey.
Tisztítási útmutató:  40 fokon mosható, kímélő áztatás vagy folttisztítás lehetséges. NEM vasalható! Amennyiben van rá lehetőség használat után javasolt langyos/hideg vízben kiöblíteni. Amennyiben foltos maradna pl marhaepe-szappannal javasolt átdörzsölni, majd mosásba helyezni, mosható a többi ruhával együtt.  Mosószódába NE áztassuk, mert roncsolja a pul-t! Környezetbarát mosószert használjunk a mosáshoz pl: mosódió, ecoegg, mosószóda (mosni lehet vele). A vegyszeres mosószerek, öblítők összetevői tömítik az anyag szerkezetét, rövidítik élettartamukat!

A mosható betétnek rengeteg előnye van, többek között egészségügyi és anyagi is.
Anyagi: 
Egy rövid számítás, általánosnak mondott menstruációról. Tegyük fel, hogy 5 napig tart a vérzés, ebből a 3 középső erősebb, mint az első és utolsó napok. Amennyiben betratjuk a 4 óránkénti cserét és 8 óra alvás alatt nem cserélünk, akkor napi 5 betétet használunk el. 3 nap alatt ez 15 db hulladék, mely nem újrahasznosítható és nem is lebombó. Az első és utolsó napon 6 óránkénti cserével számolva 4db betétet használunk el, 2 nap alatt 12db. Összesen 1 menstruáció alatt 27 db-ot fogyott el.
10db normál betétet már 500Ft-ért tudunk venni (ez be van csomagolva műanyagba, illetve maguk a betétek is egysével), a fenti számítások alapján 5 napnyi mentsruációhoz 3 csomagra van szükség, azaz 1500Ft-ra.  3 hónap alatt 3500Ft, 1 év alatt 18.000Ft. 15-45 éves kor között összesen 540.000Ft-ba kerül a menstruáció.
Amennyiben minden cseréhez a teljes 5 napra tartunk betétet az 36.000Ft, ha 3 évente új szettet vásárolunk akkor is “csak” 360.000Ft-ba került a betét.
Mosható betét élettartama átlagosan 5-10 év. 

Egészségügyi:
Sokszor volt már szó a műanyag káros hatásairól, ma már tudjuk, hogy nem csak a természetre, de saját egészségünkre is veszélyes lehet. Műanyag nyomai már kimutathatóak különböző vizsgálatok által és visszavezethetőek meddőségre és impotenciára is. Erről több cikket is olvashatunk: itt, vagy itt és itt is.

Méretek N/A
Fazon

Íves, Csúcsos

Méret

Normál vérzés, Erős vérzés

Szín

Kék Álom, Csillag-por, Erdei Pihenés, Rózsa kert

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mosható betét” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó termékek

Érdekelhetnek még…

Ingyenes szállítás

15.000 Ft feletti vásárlás esetében a házhoz szállítás ingyenes! 8000 Ft felett pedig csomagautómatába.
Egyedül nem jön ki az összeg? Szólj a barátaidnak, és rendeljetek együtt, így a szállítás okozta környezeti terhelést is csökkenthetitek! 

Bejelentkezés

Regisztráció